A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Курилівський ліцей Петриківської селищної ради

Найбільший скарб кожної людини – її життя та здоров’я

Дата: 30.08.2021 20:50
Кількість переглядів: 49

Сучасне життя сповнене різноманітних несподіванок, а часом небезпек. Біда може трапитись будь-де: в побуті, на вулиці, на природі, в школі і навіть вдома. Кожен може потрапити в такі умови, коли вплив несприятливих навколишніх факторів може негативно позначитись на здоров’ї вашої дитини або навіть спричинити загрозу самому життю. Найчастіше це відбувається з власної вини – як результат відсутності досвіду безпечної поведінки в природному та соціальному середовищі або зневага до норм та правил безпеки, непередбачливості та легковажності. Легковажне поводження дітей з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки – першопричини сумних та трагічних наслідків.

Шановні батьки!

Звертаємо Вашу увагу на те, що діти перебувають вдома під вашим наглядом та контролем. Тому звертаємось до Вашого досвіду щодо збереження здоров’я та життя Вашої дитини. Нагадуємо Вам, що у статті 55 Закону України «Про освіту» зазначено: «…виховання в сім’ї є першоосновою розвитку дитини як особистості. Батьки зобов’язані виховувати у дітей відповідальне ставлення до власного здоров’я, здоров’я оточуючих». Тому Ви, батьки, несете повну відповідальність перед законом за виховання та поведінку своїх дітей, збереження їх життя і здоров’я під час перебування вдома.

Для того, щоб з вашими дітьми не сталося нещастя, або щоб вони самі не скоїли протиправних вчинків, здобувачам освіти віком до 18 років забороняється самостійно знаходитися поза межами свого житлового помешкання після 22.00 години.

Дітям заборонено займатися тютюнопалінням, вживати спиртні напої, в тому числі слабоалкогольні і пиво. Криміналом є вживання і розповсюдження наркотичних засобів.

Через численні каліцтва та часті нещасні випадки на дорогах дітям заборонено самостійно виїжджати на дорогу з твердим покриттям на велосипедах до досягнення 14 років. Їзда на мопедах, мотоциклах дозволяється при досягненні 16 років і при наявності водійських прав. Водіння транспорту дозволяється з 18 років при наявності водійських прав.

Дітям забороняється заходити і обстежувати територію нежилих приватних помешкань і будинків.

Найбільший скарб кожної людини – її життя та здоров’я На жаль, розуміння цього до багатьох приходить лише тоді, коли трапляється лихо.

Шановні батьки!

Ваші діти повинні дотримуватись правил безпеки життєдіяльності і пам’ятати:

  • про правила дорожнього руху;
  • про правила пожежної безпеки;
  • про безпечне поводження з піротехнічними виробами;
  • про безпечне поводження з електропобутовими і газовими приладами;
  • про безпечне поводження біля відкритих водойм і на воді;
  • про шкідливість алкоголю, паління та вживання наркотичних і психотропних речовин;
  • про безпеку перебування в місцях можливих обвалів (яри, кар’єри, глинища);
  • про небезпеку укусів диких та свійських тварин;
  • про правила поведінки в громадських місцях;
  • про обережність на залізниці;
  • про необхідність слухатися батьків, учителів, вихователів і виконувати їхні розпорядження;
  • про дотримування правил безпечної поведінки під час грози;
  • про правила безпеки під час проведення екскурсій, походів, культпоходів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень